top of page
Citrus Fruits
  • Yazarın fotoğrafıİsmail Güngör

Kabak borani



Yöresel bir yemek olan boraninin farklı uygulamaları mevcut. Genellikle ıspanak ve kabaktan yapılan boraninin içerisinde kimi zaman börülce, bulgur, pazı ya da taze fasulye yer alabiliyor. Kabak borani de bu yemeğin bir çeşidi. Peki, borani tam olarak nedir, kabak borani nasıl yapılır?



Ülkemizin farklı köşelerinde de yöresel dokunuşlarla farklı veya aynı isimle anılan borani çorbaları ve aşları yapılmaktadır.


Hataya özgü lezzetlerden olan diğer bir Borani çorbası çeşidi olan Kabak Borani (Boraniye) Çorbası basitçe yapılabilen ama harika bir tadı olan yemektir.


Malzemeler:

6 kişilik;

Yarım kilo yağsız et

1 kg kış kabağı

1 su bardağı nohut

1 büyük soğan

5 diş sarımsak

1 kuru başbiber

300 gr tuzlu yoğurt yoksa süzme yoğurt

Tereyağ ,nane ,tuz


Yapılışı:

Nohutlar bir gece önceden ıslatılır. Kuşbaşı doğranan etle birlikte haşlanır. Kabağın kabukları soyulur ve küp şeklinde doğranır. Soğanlar ince doğranır ve tereyağ ile kavrulur. Üzerine et, nohut, kabak ve çok az su eklenir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra tuzlu yoğurt ve yeteri kadar su dökülerek kabakların yumuşama süresi kadar pişirilir. Pişmesine yakın üzerine bolca kuru nane serpilir. Baş biber elle parçalanarak içine atılır ve sıcak servis edilir.

Afiyet olsun...



  • Instagram - White Circle
bottom of page